Jonas Björklund utsedd till Chief Technology Officer för Aptilo Networks

STOCKHOLM, May 19, 2016 /PRNewswire/ —

Jonas Björklund har utsetts till Chief Technology Officer (CTO) för Aptilo Networks. Aptilo är världsledande inom system för att hantera operatörers publika Wi-Fi tjänster.

STOCKHOLM, May 19, 2016 /PRNewswire/ —

Jonas Björklund har utsetts till Chief Technology Officer (CTO) för Aptilo Networks. Aptilo är världsledande inom system för att hantera operatörers publika Wi-Fi tjänster. Jonas som är en av grundarna av Aptilo har tidigare verkat som chef för tekniskt säljstöd och leverans inom EMEA regionen. I sin nya roll kommer Björklund att utveckla och formulera Aptilos strategiska teknikinriktning i tät dialog med kunder, partners och andra påverkare inom industrin.

(Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20120910/559670 )

(Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20160519/369804 )

– Jonas djupa förståelse för våra produkter och lösningar, tillsammans med hans kunskaper inom Wi-Fi och Telecom, gör honom till ett perfekt val för denna uppgift, säger Paul Mikkelsen, VD i Aptilo Networks.

Zakaria Bennani efterträder Björklund i rollen som chef för tekniskt säljstöd EMEA. Bennani återvänder till Aptilo efter 1,5 år på säkerhetsföretaget Gemalto där han ansvarade för försäljning av digitala säkerhetslösningar.

Bennani har ett förflutet inom Aptilo både som tekniskt säljstöd och säljchef inom Europa.

– Vi önskar Zakaria välkommen hem. Hans tidigare erfarenheter, inte minst inom Aptilo, gör honom mycket lämplig att axla rollen att leda den viktiga säljstöds och leveransfunktionen för EMEA, säger Mikkelsen.

Jonas Björklund, som i sin roll går in i Aptilos ledningsgrupp, kommer att verka från Aptilos kontor i Dallas.

Bennani kommer att vara baserad i Aptilos huvudkontor i Stockholm.

Om Aptilo Networks

Aptilo Networks är en ledande aktör inom system för hantering av operatörers datatjänster med avancerade funktioner för att kontrollera tillgång till Internet, styra användarupplevelsen och ta betalt. Aptilo Service Management Platform™ (SMP) har förintegrerade funktioner för att maximera funktionalitet och snabba driftsättningar, och samtidigt minimera påverkan på befintliga system. Med over 100 operatörskunder i mer än 70 länder, har Aptilo blivit världsledande inom hantering av storskaliga Wi-Fi hotspots, samt avlastning av operatörers 3G/4G datatjänster till Wi-Fi och är en kritisk komponent i så kallad Wi-Fi Calling (Voice over Wi-Fi). För ytterligare information, se http://www.aptilo.com

SOURCE Aptilo Networks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *