Linktel väljer Aptilos Wi-Fi lösning för Olympiska Spelen i Rio 2016

STOCKHOLM, June 27, 2016 /PRNewswire/ —

Linktel lanserar Linktel 2016 Wi-Fi, en särskild abonnemangsplan för internetåtkomst, framtagen för att stödja mobila enheter under Olympiska Spelen i Rio de Janeiro. Linktel använder Aptilo Service Management Platform™ (SMP) för att erbjuda högklassiga Wi-Fi tjänster till de miljontals besökare som väntas delta vid detta globala sportevenemang.

STOCKHOLM, June 27, 2016 /PRNewswire/ —

Linktel lanserar Linktel 2016 Wi-Fi, en särskild abonnemangsplan för internetåtkomst, framtagen för att stödja mobila enheter under Olympiska Spelen i Rio de Janeiro. Linktel använder Aptilo Service Management Platform™ (SMP) för att erbjuda högklassiga Wi-Fi tjänster till de miljontals besökare som väntas delta vid detta globala sportevenemang.

(Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20120910/559670 )

Användare får fri åtkomst till internet i 60 köpcentra, på 30 flygplatser, 140 restauranger, 180 caféer och via 6500 accesspunkter från andra operatörer över hela landet.

Enligt Thiago Romano Ribeiro, account manager, kommer Linktel erbjuda användare en automatiserad Wi-Fi tjänst, med hög prestanda och kryptering enligt certifieringen Next Generation Hotspot (NGH) 2.0. Next Generation Hotspot är kompatibel med 3G/4G offloading, vilket innebär att mobiloperatörerna kan undvika överbelastning i sina mobila nätverk genom att avlasta trafik ifrån dessa till Linktels Wi-Fi nätverk.

Linktel har sedan 2014, i sina förberedelser för Olympiska spelen, investerat i uppdateringar av sitt Wi-Fi nätverk i hela Brasilien och de har slutit internationella roamingavtal med operatörerna Trustive, Boingo, British Telecom, AT&T med flera.

Linktel har hotspots i Orla, inklusive Copacabana, vilket är sätet för de Olympiska spelen. De har även hotspots på 26 tunnelbanestationer, flygplatserna Galeao och Santos Dumont samt flera köpcentra och motorvägar. Linktel har dessutom slutit avtal med, och kommer erbjuda Wi-Fi till Flamengo, den Brasilianska sportanläggning som kommer att vara det olympiska träningscentret för delegationer från USA och England.

För mer information:
Aptilo Carrier Wi-Fi Solution – https://www.aptilo.com/carrier-wi-fi

Om Aptilo Networks: Aptilo Networks är en ledande aktör inom system för hantering av operatörers datatjänster med avancerade funktioner för att kontrollera tillgång till Internet, styra användarupplevelsen och ta betalt. Aptilo Service Management Platform™ (SMP) har förintegrerade funktioner för att maximera funktionalitet och snabba driftsättningar, och samtidigt minimera påverkan på befintliga system. Med över 100 operatörskunder i mer än 70 länder, har Aptilo blivit världsledande inom hantering av storskaliga Wi-Fi hotspots, samt avlastning av operatörers 3G/4G datatjänster till Wi-Fi och är en kritisk komponent i så kallad Wi-Fi Calling (Voice over Wi-Fi). För mer information besök: https://www.aptilo.com.

Media Contact:
Hillary Call
Aptilo Networks AB
P: +1-917-414-9262
hillary.call@aptilo.com

SOURCE Aptilo Networks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *