ZapFi en Aptilo kondigen strategische samenwerking aan

BRUGGE, België, July 7, 2016 /PRNewswire/ —

Aptilo’s “Venue Wi-Fi Manager” wordt geïntegreerd in deManaged Wi-Fi‘ Cloud oplossing van ZapFi

Aptilo Networks, wereldwijde marktleider in “carrier-class” Wi-Fi oplossingen voor operatoren, en ZapFi, een Europese pionier en marktleider op het gebied van “Sponsored Free Wi-Fi” diensten, kondigden vandaag een strategische samenwerking aan waarbij ZapFi het Aptilo Service Management Platform™ (SMP) en de Aptilo SMP Venue Wi-Fi Manager™ (VWM) zal integreren in haar huidige Wi-Fi aanbod.

BRUGGE, België, July 7, 2016 /PRNewswire/ —

Aptilo’s “Venue Wi-Fi Manager” wordt geïntegreerd in de”Managed Wi-Fi”‘ Cloud oplossing van ZapFi

Aptilo Networks, wereldwijde marktleider in “carrier-class” Wi-Fi oplossingen voor operatoren, en ZapFi, een Europese pionier en marktleider op het gebied van “Sponsored Free Wi-Fi” diensten, kondigden vandaag een strategische samenwerking aan waarbij ZapFi het Aptilo Service Management Platform™ (SMP) en de Aptilo SMP Venue Wi-Fi Manager™ (VWM) zal integreren in haar huidige Wi-Fi aanbod.

(Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20120910/559670 )

Aptilo VWM, specifiek ontwikkeld voor service providers, is een krachtige tool die o.a. bedrijven toelaat geavanceerde “Guest Wi-Fi” diensten aan personeel, klanten en bezoekers aan te bieden. “Venue Wi-Fi is een belangrijke groeimarkt voor Aptilo. Door de integratie van onze VWM in het bestaande Wi-Fi Cloud aanbod van ZapFi, hebben we nu een ervaren partner die bepaalde segmenten van de Europese markt zoals bvb. steden en gemeentes en publiek transport, kan aanpakken”, zei Paul Mikkelsen, CEO, Aptilo Networks.

De ZapFi Wi-Fi Cloud oplossing wordt nu reeds gebruikt door vele bedrijven in Europa. “Wij zijn ongeveer 4 jaar geleden gestart met het aanbieden Venue Wi-Fi, dit op basis van een platform dat wij in-house ontwikkeld hadden”, zei Gery Pollet, CEO van ZapFi. “Door de migratie van ons huidig platform naar dat van Aptilo kunnen wij nu niet alleen bijkomende Wi-Fi diensten aanbieden, maar beschikken wij nu eveneens over een erg schaalbaar “carrier-class” Wi-Fi platform dat ons in onze verdere groei kan ondersteunen”.

De komende maanden zal ZapFi ook starten met het aanbieden van de ‘Analytics’ en ‘Carrier Wi-Fi’ oplossingen van Aptilo aan haar klanten.

Analytics – wat staat voor het verzamelen van demografische gegevens over Wi-Fi gebruikers alsook het in kaart brengen van hun data gebruik- zal ter beschikking gesteld worden aan klanten. De mogelijkheid om meer info te krijgen over bezoekers en het analyseren van trends is vaak net zo waardevol voor bedrijven als het aanbieden van de Wi-Fi dienst zelf.

“Carrier Wi-Fi gaat over het automatisch en veilig inloggen op Wi-Fi netwerken terwijl Venue Wi-Fi gaat over het leren kennen van de Wi-Fi gebruiker en het promoten van de brand”, zegt Johan Terve, VP Marketing, Aptilo Networks. “Aptilo brengt op een unieke wijze deze twee werelden bij elkaar.”

“Door samen te werken met Aptilo, hebben we nu een future-proof en carrier-grade oplossing voor onze bestaande marktsegmenten zoals bvb. steden en gemeentes”, zei Koen De Mol, CTO van ZapFi. “Maar ik kan me voorstellen dat ons Wi-Fi Cloud aanbod ook erg aantrekkelijk kan zijn voor kleinere operatoren of voor internationale bedrijven die actief zijn in vele landen.”

Over Aptilo Networks
Aptilo Networks is een wereldwijde marktleider in “carrier-class” Wi-Fi oplossingen voor operatoren met specialisatie op vlak van Authenticatie, Autorisatie en Billing. Het Aptilo Service Management Platform ™ (SMP) is een de-facto standaard voor Wi-Fi service management en Wi-Fi-offloading. Aptilo telt méér dan 100 operatoren in méér dan 70 landen als klant. Voor meer informatie bezoek www.aptilo.com.

About ZapFi

ZapFi is een pionier en marktleider in “Sponsored Free Wi-Fi”. De belangrijkste voordelen van de ZapFi cloud-oplossing zijn het ondersteunen van diverse Wi-Fi apparatuur en netwerken, ingebouwde tools om de lokale telecom- en privacy wetgeving te kunnen naleven en de mogelijkheid tot “mobile marketing” via Wi-Fi. ZapFi wordt gebruikt door toonaangevende bedrijven verspreid over duizenden locaties en ondersteunt honderdduizenden gebruikers.Meer informatie over ZapFi: www.zapfi.com

SOURCE Aptilo Networks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *