Parhaat kuulokkeet: kuuntelimme vuoden vakuuttavimmat vaihtoehdot

Opas parhaiden kuulokkeiden ostoon: tervetuloa TechRadarin yhteenvetoon parhaista kuulokkeista kaikissa eri hintaluokissa 2018.

Kuka tahansa tavallinen kuluttaja huomaa eron kuunnellessaan suosikkimusiikkiaan kunnollisilla kuulokkeilla. Ääni on syvempi, tasapainoisempi ja erottelevampi. Parhaiten eron huomaa selkeämmässä bassotoistossa ja laajemmassa äänikuvassa.

Opas parhaiden kuulokkeiden ostoon: tervetuloa TechRadarin yhteenvetoon parhaista kuulokkeista kaikissa eri hintaluokissa 2018.

Kuka tahansa tavallinen kuluttaja huomaa eron kuunnellessaan suosikkimusiikkiaan kunnollisilla kuulokkeilla. Ääni on syvempi, tasapainoisempi ja erottelevampi. Parhaiten eron huomaa selkeämmässä bassotoistossa ja laajemmassa äänikuvassa.

Kuulokkeita on saatavilla myös monilla kehittyneillä ominaisuuksilla, kuten vastamelutoiminnolla ja langattomalla yhteydellä. Siitä huolimatta sinun ei välttämättä tarvitse maksaa itseäsi kipeäksi hyvästä parista kuulokkeita, sillä etsimme jokaisesta kategoriasta myös parhaan kohtuuhintaisen vaihtoehdon.

Auttaaksemme sinua löytämään sopivan parin, valitsimme jokaisesta kategoriasta parhaan kuulokeparin, sekä sen kohtuuhintaisen vastineen.

Tässä siis yleiskatsaus vuoden parhaisiin kuulokkeisiin:

Parhaat nappikuulokkeet:1More Triple Driver In-Ear HeadphoneParhaat edulliset nappikuulokkeet:RHA S500uParhaat on-ear -kuulokkeet:Grado SR60eParhaat edulliset on-ear -kuulokkeet: Urbanears Plattan IIParhaat over-ear -kuulokkeet:Oppo PM-3Parhaat edulliset over-ear -kuulokkeet:AKG K92Parhaat vastamelukuulokkeet:Sony WH-1000XM2Parhaat edulliset vastamelukuulokkeet:Taotronics TT-BH22Parhaat langattomat kuulokkeet:Sennheiser Momentum WirelessParhaat langattomat nappikuulokkeet:Optoma NuForce BE6iParhaat täysin langattomat nappikuulokkeet: Jabra Elite Sport

Jos haluat lisää vaihtoehtoja jokaisesta kategoriasta, voit lukea oppaamme parhaista nappikuulokkeista, on-ear -kuulokkeista, over-ear -kuulokkeista, vastamelukuulokkeista ja langattomista kuulokkeista .

Kokeiltuamme muutaman viikon 1MOREn Triple Driver- ja Quad Driver -nappikuulokkeita olimme todella vaikuttuneita kuinka paljon vastinetta ne tarjoavat rahoillesi kilpailijoihinsa verrattuna.

Kumpiakaan malleista ei myydä Suomessa, mutta ne saa tilattua useista eurooppalaisista verkkokaupoista noin 90-110 eurolla. Mielestämme 1MORE Tripla Driverit ovatkin kevyesti parhaat kuulokkeet hintaluokassaan. Sama pätee myös kalliimpaan Quad Driver -malliin, joka tarjoaa kaksi kertaa korkeammasta hinnastaan huolimatta edelleenkin todella paljon vastinetta rahoillesi.

Triple Drivereista on suorastaan vaikea löytää moitittavaa. Sen kumiset kaapelit ovat hieman ärsyttävät ja johtoon kiinnitetty äänenvoimakkuudensäätö tuntuu muoviselta, mutta nämä ovat vain pikkuseikkoja. 1MOREn Triple Driverit ovat ylivoimaisesti parhaat nappikuulokkeet hintaluokassaan.

Lue koko arvostelu: 1MORE Triple Driver -nappikuulokkeet

Haluatko nähdä lisää vaihtoehtoja? Lue koko oppaamme parhaista nappikuulokkeista.

Jos sinulla on tapana hajottaa tai kadottaa kuulokkeesi tasaisin väliajoin, mutta haluat silti nauttia hyvästä äänenlaadusta, voimme suositella sinulle RHA:n S500u:ta. Kuulokkeiden sointi on suorastaan liian hyvä hintaansa nähden. Ääni on tasapainoinen pientä yläbassojen korostusta lukuun ottamatta. Vaikka kuulokkeiden alapäätä on korostettu kevyesti, ovat myös matalat äänet mukavan erottelevat. Diskantitkin ovat hyvin selkeät, joskin paikoin hieman sihisevät.

Lue koko arvostelu: RHA S500u

Et saa rahoillesi Gradon SR60e:tä parempaa vastinetta. Brooklynilaisen yrityksen kolmannen sukupolven Prestige-sarja on valmistajan paras ja hiotuin tähän mennessä. SR60e:t ovat erityisen järkevä valinta, jos etsit lähtötason kuulokkeita, jotka kuulostavat paljon hintaansa paremmilta. Kuulokkeiden avoimet kuvut tekevät niistä mukavat ja hengittävät, vaikka kuulokkeet istuvatkin korvien päällä. Kuulokkeet ovat yksinkertaisesti loistavat on-ear -kuulokkeita etsivälle.

(Arvostelumme on tehty SR60i-mallista, mutta se on todella lähellä uudempaa SR60e:tä niin rakenteeltaan kuin äänenlaadultaankin.)

Lue koko arvio: Grado SR60e

Haluatko lisää vaihtoehtoja? Lue tästä oppaamme parhaista on-ear -kuulokkeista.

Vaikka alkuperäisetkin Plattan-kuulokkeet olivat varsin hyvät, ei Urbanears halunnut tyytyä keskinkertaisuuteen. Valmistaja kuuntelikin tarkoin käyttäjiensä palautetta ja korjasi monta asiaa mukavuuteen, äänenlaatuun ja vaimennukseen liittyen. Urbanears todella onnistui tässä, sillä Plattan II on loistava päivitys valmistajan suosituimpiin kuulokkeisiin.

Suoraan sanottuna Plattanit ovat peruskuulokkeet, joista ei löydy valtavasti ominaisuuksia. Voit kuitenkin olla varma, että eurosi keskitetään äänenlaatuun ja kuulokkeiden istuvuuteen.

Lue koko arvostelu: Urbanears Plattan II

Oppo PM-3 -kuulokkeet ovat yksinkertaisesti loistavat. Olemme arvostelleet valtavan määrän kuulokkeita viimeisen kymmenen vuoden aikana, mutta emme ole pitäneet mistään toisesta mallista yhtä paljon kuin PM-3:sta.

PM-3:t ovat suljetuiksi kuulokkeiksi ällistyttävän erottelevat, sillä laadukkaaseen kuulokevahvistimeen yhdistettynä ne peittoavat jopa monet avoimen rakenteen kuulokkeet. Vaikka kuulokkeet ovatkin parhaimmillaan hifi-harrastamiseen kotona, ovat ne myös uskomattoman hyvät työmatkoille loistavan äänenvaimennuksensa ansiosta. Oppo saattaa olla monelle hieman tuntemattomampi merkki, mutta voimme vakuuttaa, että kuulokkeet peittoavat tunnetummat kilpailijansa.

Lue koko arvio: Oppo PM-3

Etsitkö enemmän vaihtoehtoja? Lue oppaamme parhaista over-ear -kuulokkeista .

AKG on päättänyt keskittyä edullisissa kuulokkeissaan kaikkein oleelliseen. Sen sijaan, että valmistaja olisi käyttänyt paljon rahaa kalliiseen ja tukevaan rakenteeseen, on se käyttänyt selkeästi suurimman osan rahastaan K92:n laadukkaisiin vahvistimiin.

AKG:n edullinen malli saattaa siis tuntua hieman muoviselta, mutta älä anna sen hämätä – rahat ovat sijoitettu sinne, missä niillä on eniten merkitystä.

Lue koko arvostelu: AKG K92

Haluatko lisää vaihtoehtoja samasta kategoriasta? Katso tästä oppaamme parhaista over-ear -kuulokkeista.

Vastamelukuulokkeita ostaessa joutuu usein tyytymään heikompaan äänenlaatuun saadakseen vaimennettua ympäröivät häiriöäänet. Olemme joutuneet hyväksymään tämän jo vuosikaudet, koska markkinoilla ei ole ollut kuulokkeita, jotka sekä vaimentavat tehokkaasti melua että tarjoavat hifilaatuista ääntä.

Sonyn WH-100XM2 muuttaa kuitenkin tilanteen, sillä kuulokkeiden äänenlaatu ei ole missään nimessä vastamelun ehdoilla tehty kompromissi. Sonyn kuulokkeissa on ehkä hieman Bosen lippulaivaa QuietComfort 35:ttä huonompi akunkesto, mutta WH-100XM2 vie QuietComfortin niin äänenlaadussaan kuin hinta-laatusuhteessaankin.

Lue koko arvostelu: Sony WH-100XM2.

Katso tästä lisää parhaita vastamelukuulokkeita.

Meillä on tapana olla katsomatta tuotteen hintaa ennen testaamista ja olisimmekin arvioineet TaoTronicsin TT-BH22 -kuulokkeiden hinnaksi noin 150 euroa. Yllätyimme kuitenkin suuresti kuullessamme, että kuulokkeet maksavat nettikaupasta riippuen vain noin 30-60 euroa.

TT-BH22:n aktiivinen vastamelutoiminto on ennenkuulumaton ominaisuus tässä hintaluokassa ja myös 25 tunnin akunkesto on kuulokkeiden hintaan nähden erinomainen. Kuulokkeet eivät ole tietenkään täydelliset, mutta edullisiksi vastamelukuulokkeiksi ne ovat erinomaiset.

Lue koko arvostelu: TaoTronics TT-BH22

Etsitkö lisää vaihtoehtoja? Katso tästä oppaamme parhaista vastamelukuulokkeista.

Sennheiserin Momentum Wireless -kuulokkeet ovat täynnä käteviä ominaisuuksia ja ihastuttavat luokkansa parhaalla äänenlaadulla, mutta kolikon kääntöpuolena on kuulokkeiden kallis hinta. Jos olet kuitenkin valmis panostamaan erinomaiseen äänenlaatuun, nämä mukavat ja laadukkaasti rakennetut kuulokkeet kestävät käytössäsi vuosia.

Lue koko arvostelu: Sennheiser Momentum Wireless

Etsitkö enemmän vaihtoehtoja? Lue tästä oppaamme parhaista langattomista kuulokkeista.

Optoma Nuforce BE6i on kevyt päivitys jo entuudestaan hyvästä BE6-mallista. BE6i jatkaa yhtenä suosikeistamme langattomien nappikuulokkeiden kategoriassa. Kuulokkeissa on hintaansa nähden hyvä äänenlaatu, tasokas viimeistely ja akunkesto. Jos siis etsit langattomia nappikuulokkeita, jotka selviytyvät myös hikitreenistä, ovat nämä kuulokkeet erinomainen vaihtoehto.

Lue koko arvostelu: Optoma NuForce BE6i

Tästä löydät lisää parhaita langattomia nappikuulokkeita.

Applen AirPodien julkaisun jälkeen “aidosti langattomien” nappikuulokkeiden kysyntä on kasvanut räjähdysmäisesti. Kaikki kuulokkeiden tekniikka löytyy siis nappien sisältä, eikä niiden välille siten tarvita ollenkaan johtoa.

Jabran Elite Sport -kuulokkeet ovat tällä hetkellä luokkansa paras vaihtoehto. Hyvän äänenlaatunsa lisäksi ne osaavat jopa mitata sykkeen treenien aikana.

Koska kaikki tekniikka täytyy mahduttaa pieneen tilaan, ei kuulokkeiden akkukaan voi olla kovin suuri. Tämän vuoksi täysin langattomien kuulokkeiden akunkesto ei yllä samalle tasolle kuin perinteisten langattomien nappikuulokkeiden. Jos kuitenkin haluat aidosti langattoman kuuntelukokemuksen, on Jabra Elite Sport paras kumppanisi siihen.

Lue koko arvostelu: Jabra Elite Sport

Haluatko tutustua myös muihin vaihtoehtoihin? Lue tästä oppaamme parhaista täysin langattomista nappikuulokkeista.

Kerromme lisää oikeanlaisten kuulokkeiden valinnasta toisella sivulla. Olemme koonneet sinne myös lisää suosituksia jokaisesta kategoriasta.

Kokosimme tälle sivulle yhteenvedon siitä, millaiseen käyttöön eri kuuloketyypit ovat tarkoitettu.

Haluamme auttaa sinua löytämään juuri omaan käyttöösi soveltuvat kuulokkeet ja ennen kaikkea saamaan rahoillesi parasta vastinetta. Olemmekin kirjoittaneet yksityiskohtaisemmat osto-oppaat jokaisesta eri kuulokemallista. Linkit oppaisiin löytyvät mallien esittelyn yhteydestä.

Millaiset kuulokkeet sinun kannattaisi ostaa? Katso alta englanninkielinen video-oppaamme kuulokkeiden ostamiseen.

Nappikuulokkeet

Nämä ovat yleensä kaikista edullisimmat ja yksinkertaisimmat kuulokkeet. Jos olet ostanut minkä tahansa älypuhelimen, olet todennäköisesti saanut puhelimen mukanakin ilmaisen parin nappikuulokkeita.

Kuulokkeet sijoitetaan joko korvakäytävän ulkopuolelle tai sisäpuolelle, jolloin ne sinetöivät korvat pitäen ilman ulkona ja äänen sisällä. Muihin kuulokkeisiin verrattuna ne ovat kevyimmät ja huomaamattomimmat. Pienen kokonsa ansiosta ne kulkevat helposti mukana vaikkapa taskussa. Nappikuulokkeet ovat myös paras vaihtoehto treenaamiseen.

Et todennäköisesti tule löytämään hyviä kuulokkeita hintahaitarin alapäästä, sillä niiden ääni on usein epätarkka ja korostaa liikaa tiettyjä taajuusalueita. Hyviä nappikuulokkeita saa kuitenkin yllättävän edullisesti ja niissä on usein mukana myös sisäänrakennettu mikrofoni.

Tutustu tästä tämän hetken parhaisiin nappikuulokkeisiinOn-ear -kuulokkeet

Vaikka on-ear -kuulokkeet näyttävät ulkoisesti samankaltaisilta kuin over-ear -kuulokkeet, istuvat ne päähäsi hieman eri tavalla. Sen sijaan, että ne sulkisivat korvasi pehmusteiden sisälle, ne muodostavat kevyen paineen korviesi päälle. On-ear -kuulokkeet eivät kuitenkaan eristä ulkopuolista melua yhtä tehokkaasti kuin over-ear -kuulokkeet ja nappikuulokkeet, joten parasta äänieristystä kaipaavien kannattaa valita mieluummin jompikumpi jälkimmäisistä kategorioista.

On-ear -kuulokkeissa on kuitenkin myös hyviä puolia. Ne esimerkiksi kulkevat mukanasi helpommin kuin over-ear -kuulokkeet ja ovatkin siksi suosittuja erityisesti paljon matkustajien ja treenaavien keskuudessa. Myös liikkuminen liikenteen seassa on turvallisempaa, koska kuulet yhä ympäristösi ääniä musiikin läpi.

Katso tästä parhaat on-ear -kuulokkeetOver-ear -kuulokkeet

Nämä perinteisen malliset kuulokkeet tuottavat kaikista tarkimman äänikuvan ja eniten syvyyttä. Kuulijan on siis kaikista helpointa erottaa kaikki eri soittimet äänitteeltä. Sen lisäksi kuulokkeet ovat isojen pehmusteidensa ansiosta yleensä mukavat päässä.

Over-ear -kuulokkeiden hinta alkaa noin 100 eurosta, mutta ylärajan osalta vain taivas on rajana. Esimerkiksi loistavat Oppo PM-1 -kuulokkeet maksavat noin 1400 euroa. Tavallisen kuuntelijan ei ole tietystikään mitään järkeä maksaa niin paljon kuulokkeista, mutta hifikuulokkeissa rahoilleen saa korkeasta hinnasta huolimatta hyvin vastinetta.

Järkeviä vaihtoehtoja alkaa saada noin 200-300 eurolla ja tuossa hintaluokassa voi jo odottaa loistavaa viimeistelyä, premium-materiaaleja – unohtamatta tietenkään loistavaa äänenlaatua. Monissa matkustamiseen ja toimistokäyttöön tarkoitetuissa over-ear -kuulokkeissa on myös aktiivinen vastamelutoiminto.

Lue tästä meidän suosikkimmeLangattomat kuulokkeet

Langattomia kuulokkeita löytyy kaikista yllä mainituista kategorioista, mutta kokosimme niistä kuitenkin oman kappaleen.

Langattomat kuulokkeet maksavat yleisesti noin 50-100 euroa enemmän kuin niitä vastaavat langalliset vaihtoehdot. Liikkumisen vapaus ei siis ole erityisen halpaa. Kannattaa myös muistaa, että äänilähteesikin täytyy tukea Bluetooth-tekniikkaa, jolla kuulokkeet toimivat. Toisaalta voit myös ostaa äänilähteeseesi liitettävän ulkoisen Bluetooth-lähettimen.

Vaikka Bluetooth onkin kehittynyt jo varsin luotettavaksi ajan myötä, voi signaaliin yhä tulla erilaisia häiriöitä. Pienet asiat kuten Wi-Fi-signaalit, mikroaallot tai fyysiset esteet äänilähteen ja vastaanottimen välillä voivat joskus häiritä signaalia. Ongelma on kuitenkin pienempi, jos äänilähde ja vastaanotin ovat lähellä toisiaan.

Katso tästä suosikkivaihtoehtomme langattomissa kuulokkeissaVastamelukuulokkeet

Vastamelutoiminnolla varustetut kuulokkeet voivat langattomien kuulokkeiden tapaan olla mitä tahansa nappikuulokkeista over-ear -kuulokkeisiin. Tekniikka on yleistynyt paljon viime vuosina.

Monet valmistajat väittävät kuulokkeidensa tarjoavan luonnollisen äänenvaimennuksen paksuilla ja tiiviillä pehmusteilla. Tämä passiivinen melunvaimennus ei kuitenkaan auta kummoisesti ja sitä tulee usein kompensoitua kovemmalla äänenvoimakkuudella peittääkseen ulkomaailman äänet.

Aktiivinen melunvaimennus sen sijaan todella toimii. Tekniikka hyödyntää kuulokkeiden ulkopuolelle sijoitettuja mikrofoneja, jotka tunnistavat ulkoiset äänet. Kuulokkeet muodostavat sen perusteella korjaussignaalin, joka vaimentaa melun. Tekniikka toimii kaikista tehokkaimmin tasaisen melun kanssa, joten kuulokkeet ovat parhaimmillaan esimerkiksi lentokoneessa tai bussissa.

Katso tästä parhaat vastamelukuulokkeet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *